Levenskwaliteit zzp'’er hoger dan die van iemand in loondienst

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Zzp'€™ers vinden dat zij een betere levenskwaliteit hebben dan mensen die in loondienst zijn. Dit komt grotendeels doordat 81% vindt dat een zelfstandige meer voldoening uit zijn werk haalt, dan iemand die in loondienst is. 91% heeft een goed gevoel bij zijn zelfstandigheid en 72% stelt dat de zelfstandigheid een positieve invloed heeft gehad op zijn leven. Dat blijkt uit een onderzoek van het Engelse consultancybureau  SJD Accountancy. Bij het onderzoek waren duizend zzp 'ers betrokken.

Financieel voordeel


Claire Johnson, managing director bij SJD, zegt: "€œ Financiële voordelen blijken een belangrijke factor te vormen in de beslissing om in een zelfstandige rol te stappen. De studie bracht naar voor dat 88 procent van de respondenten van mening is een hoger loon te genieten als freelancer dan als werknemer. Ongeveer één op drie gaf aan tussen 500 en 700 pond per dag te verdienen." Ook zaken als flexibiliteit, ontbreken van kantoorpolitiek, meer uitdaging, vrijheid en gevarieerde opdrachten worden als voordelen gezien.

Andere voordelen


Van de respondenten geeft 81% aan dat ze het fijn vinden om eigen baas te zijn en de eigen loopbaanontwikkeling te bepalen. Daarnaast heeft 75% bewust gekozen voor zelfstandigheid en 53% zegt door zijn zelfstandigheid een betere werk-privébalans te hebben. Slechts 10% zou nog kunnen terugkeren naar een baan in loondienst.